Followers

Monday, February 18, 2013

Aqmal demam..



Lepas baik dari batuk2 haritu, adik sambung dgn demam..huhu
Makan pun tak, menyusu dan minum air jer..kesian dia..
Dah minum ubat demam..nasib baik jugalah dia minum..sebab ubat tu pun sedap :)
Tapi amik ika denagn abang..
Kuatkan semangat jer bawak kereta..
Semoga Allah permudahkan segala urusan duniawi ni..huhuhu
Semoga saya cekap memandu macam orang lain juga..
kadang2 jeles sangat dengan orang yang dah pandai memandu..huhuhu
tapi saya pun boleh pandai mcm org lain juga kan :)
InsyaAllah..demi anak2 dan suami..supaya tidak bergantung sangat dengan suami soal nak jalan sana sini..


Friday, February 15, 2013

Accident

Assalamualaikum..


Ntah macam mana boleh accident tadi :(
Kemalangan kecil tapi cukup untuk mematahkan semangat..huhu
Dah bagus nak parking, anak melalak dekat belakang kerusi..
Bpomm~! terlanggar tiang rumah :(..
Down sangat..mcm mana boleh terlanggar sedangkan boleh saja brek?

Seboleh bolehnya nak reverse kejadian tadi..
Tak payah masuk parking..parking jer depan rumah..
huhuhu..
Sedih sangatt..ya Allah..hati ni sedih sgt..mungkinka sebab terlalu sayang dgn kereta ni?
ya Allah..kurangkan perasaan kasih ini kepada harta benda dan lebihkan kasihku kepadaMu dan Rasulullah :(..

Wednesday, February 13, 2013

Memandu Part 2




Alhamdulillah, setelah sekian lama menyepi dari blog ni..
Akhirnya dapat juga update :)

Last time pegi ujian teori bahg 1 jpj..Dulu bertulis, sekarang berkomputer..
Alhamdulillah, lulus. Bolehlah, cukup makan..huhu
Ada rakan seperjuangan tak lebih tak kurang, dia dapat 41/50. Kesian budak tu..
kena repeat lah jawabnya..

Kalau baca2 dari blog2 rakan lain, ada yang repeat sampai 3 kali..
Nak lulus senang saja,buat latihan dekat buku undang2 memandu tu..memang konfirm lulus.
Sebab buku tu pun soalan yang berulang ulang.
Sesambil tu boleh buat praktis jpj yang boleh didownload dekat mana mana blog rakan :)

Kalau yang biasa memandu, senang jer lulus. Hihi..
Saya sendiri pun banyak tanya dekat suami, kalau melalui jalan, selekoh..sapa yang jalan dulu..
:)
banyakkan menghafal soalan bahagian c..sebab itu semua berkaitan undang2..tapi semuanya agak senang..
yang penting banyakkan latihan dekat rumah..
Insyaallah boleh lulus..hihi
ok la sampai di sini sahaja buat masa ni..

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...