Followers

Thursday, November 17, 2011

Ke-3 part 2

11/10/2011

Malam tu tak boleh tidur. Sebab sakit belakang yang teramat :) ..


12/10/2011

PAgi2 ikut ayah p keja. Konon nak stay tempar kakak ira (biras)
Tapi oleh sebab sakit sgt dah tulang belakang ni, ayah terus amik cuti.
Plan nak cuti selepas sy bersalin sebab ayahnye tempat keja dekat hospital tu jugak.
Pastu singgah tempat kak ira jap..makan nasik sikit jer..makan bubur ubi manis ekk..dah lupa dah. Lepas mkn jer, berdiri ada air sikit2 keluar d seluar..huhuh
Kelam kabut jalan pg hospital, sebab takut air ketuban bocor time tu..
Mujurlah perjalanan dr rumah kakak tu cuma 7 minit jer ke hospital.

Jam 11 pagi mcmtu, sampai dekat hospital..
Sampai dekat pintu loby, kak kliik lak ilang..kuikuikui dugaan sungguh :D
Call kak ira tnya ada kat rumah dia takde katanya..
Ayah terpaksa pusing balik tengok2 mana tau kad klinik tu jatuh ke tak..
Saya lak naik atas. Terus ke PAC. Naseb baik la sy dah register semalam dekat situ..ada jugaklah rujukan dorang :) ..sementara tu ayah masih dalam usaha pencarian..huhu sian kan..
dalam sakit perut dan pinggang, kena suruh jugak cek air kencing..huhu
amik jer air kencing, terus ckp dekat dorang dah sakit sangat dah..

Dorang suruh baring ker katil, cek bukaan servix dah baru 5 cm? huhuh semalam 2 cm..lambat bebenor la org kata..huhu
Doctor pecahkan air tuban, pastu bertolak la ke labour room..
Dalam kepala ni dok ingat tuhan jer. Huhu
Jam 12 belom bersalin lagik...
jam 1 belom lagikk..
jam 2 pon belom lagik...
Fuhh lama jugaakk...heheh
Akhirnya lepas guling sini guling sana, lahir juga putera kedua ni :) ..
Para misi kata, pendek jer orang nyer..tapi badan bulat mcm doraemon :D..hehe itulah anak ibu. Hensem mcm ayahnyer..kacak mcm abangnyer..lawa mcm kakaknyer..hehhe
Bangga dapat anak ke tiga ni..happy jer nmpk muka dia..sebijik mcm ayahnye..
Anak pertama dan kedua ibu ni sayang sangat2 jugak tau..hehe

P/s: I LOVE MY FAMILY :)

2 comments:

  1. ye ker macam sekali.. vivi boleh tahan gak lama2 ye. Asid bersalin arisha tu rasa macam sekejap aje tahan, terus pilih nak caeser sebab dah tak tahan sakit.. guling sana guling sini.. tak reda gak sakitnya tu kan..

    Alhamdulillah semua selamat dah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tu la asid..kengkonon kejap jer pastu bersalin. tapi rupanya sama kes dgn iqbal..huhu sabo jer la..tapi skg ni semuanya dah selamat pon :D..Alhamdulillah..

      Delete

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...