Followers

Saturday, November 5, 2011

Ke-3 part 1

10/10/2011

Pinggang dah rasa sakit. Tapi masih sakit manja-manja...dalam hati berbisik, takkan sy nak bersalin macam abak yang pertama lak? padahal, ni dah yang ketiga dah..macam2 dalam kepala ni. Kerja masih diteruskan mcm biasa..yela, budget nak bersalin senang kan :P..konon nak banyak bergerak la..hihi

11/11/2011

Pinggang masih sakit2..masa tu kebetulan medical check up mingguan. Bagi tau dekat misi, pinggang dah sakit2 dah..balik jer dari medical checkup, call biras, nak stay dekat rumah dia..just in case ade apa2 hal..tapi derang nak pegi kk lak..
tak per, ayah cakap stay dekat rumah jer..nanti ada apa2 hal, call jer..

tengah hari lak sakit dah makin kuat..tapi sempat jugak mandi,solat zuhur..sms ayah suruh datang amik. Tapi ayah kata dia dekat kk masa tu. Ayah cakap masih ok tak kalau jam 2 dia sampai rumah. Sy cakap ok. Saya ckp dekata yah pelan2 jer..sebab masih boleh tahan sakit lagi ni :)

Jam 2 lebih ayah sampai dekat rumah..ayah kata nak solat asar dulu baru bergerak. Saya pun ikut skali solat..dalam sakit2 tu memang masih boleh tahan lagik..sebelum ayah sampai, siap sms kawan lagik ----> wawa ....hihi

45 minit kemudian, kami sampai dekat hospital. MAsuk PAC register..mula lah sesi mengecek :D..pastu cek bukaan rahim, baru 2 cm..huhuhu nangisss sangat dalam hati :(( ..sebab lambat sgt bukaan tu buka..bayangkan dari hari2 yang sebelumnya lagi dah sakit2..huhu
Doctor tanya, nak stay ker atau balik rumah..mula2 saya cakap nak masuk ward..sebab memang nak bersalin dah..kalau bukan malam ni..pagi besok memang nak kluar dah baby ni..hihi
Pastu doc cek kepala baby dah engage ker belum..rupa2nya belum engage pun kepala baby dekat tulang pelvic..huhu

Saya dok pikir2..nak stay ker nak balik rumah. Pastu doc tanya lagi nak stay ker ke balik rumah. Sya pun amik ler risiko nak balik rumah..hhehe. Boleh jugak senang2kan hati :D..kan kan kan? Misi yang dekat depan kaunter tu tanya, "_______ mo balik ka? baru saja suami kau hantar beg tu. Cepat2 kau call laki ko tu..mungkin dia masih nda jauh lagi tu. Dia cakap tadi mo balik suda" Apa lagi, kelam kabut cari handphone nak call ayah :P..hehhe

No comments:

Post a Comment

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...