Followers

Thursday, November 17, 2011

Ke-3 part 2

11/10/2011

Malam tu tak boleh tidur. Sebab sakit belakang yang teramat :) ..


12/10/2011

PAgi2 ikut ayah p keja. Konon nak stay tempar kakak ira (biras)
Tapi oleh sebab sakit sgt dah tulang belakang ni, ayah terus amik cuti.
Plan nak cuti selepas sy bersalin sebab ayahnye tempat keja dekat hospital tu jugak.
Pastu singgah tempat kak ira jap..makan nasik sikit jer..makan bubur ubi manis ekk..dah lupa dah. Lepas mkn jer, berdiri ada air sikit2 keluar d seluar..huhuh
Kelam kabut jalan pg hospital, sebab takut air ketuban bocor time tu..
Mujurlah perjalanan dr rumah kakak tu cuma 7 minit jer ke hospital.

Jam 11 pagi mcmtu, sampai dekat hospital..
Sampai dekat pintu loby, kak kliik lak ilang..kuikuikui dugaan sungguh :D
Call kak ira tnya ada kat rumah dia takde katanya..
Ayah terpaksa pusing balik tengok2 mana tau kad klinik tu jatuh ke tak..
Saya lak naik atas. Terus ke PAC. Naseb baik la sy dah register semalam dekat situ..ada jugaklah rujukan dorang :) ..sementara tu ayah masih dalam usaha pencarian..huhu sian kan..
dalam sakit perut dan pinggang, kena suruh jugak cek air kencing..huhu
amik jer air kencing, terus ckp dekat dorang dah sakit sangat dah..

Dorang suruh baring ker katil, cek bukaan servix dah baru 5 cm? huhuh semalam 2 cm..lambat bebenor la org kata..huhu
Doctor pecahkan air tuban, pastu bertolak la ke labour room..
Dalam kepala ni dok ingat tuhan jer. Huhu
Jam 12 belom bersalin lagik...
jam 1 belom lagikk..
jam 2 pon belom lagik...
Fuhh lama jugaakk...heheh
Akhirnya lepas guling sini guling sana, lahir juga putera kedua ni :) ..
Para misi kata, pendek jer orang nyer..tapi badan bulat mcm doraemon :D..hehe itulah anak ibu. Hensem mcm ayahnyer..kacak mcm abangnyer..lawa mcm kakaknyer..hehhe
Bangga dapat anak ke tiga ni..happy jer nmpk muka dia..sebijik mcm ayahnye..
Anak pertama dan kedua ibu ni sayang sangat2 jugak tau..hehe

P/s: I LOVE MY FAMILY :)

Saturday, November 5, 2011

Ke-3 part 1

10/10/2011

Pinggang dah rasa sakit. Tapi masih sakit manja-manja...dalam hati berbisik, takkan sy nak bersalin macam abak yang pertama lak? padahal, ni dah yang ketiga dah..macam2 dalam kepala ni. Kerja masih diteruskan mcm biasa..yela, budget nak bersalin senang kan :P..konon nak banyak bergerak la..hihi

11/11/2011

Pinggang masih sakit2..masa tu kebetulan medical check up mingguan. Bagi tau dekat misi, pinggang dah sakit2 dah..balik jer dari medical checkup, call biras, nak stay dekat rumah dia..just in case ade apa2 hal..tapi derang nak pegi kk lak..
tak per, ayah cakap stay dekat rumah jer..nanti ada apa2 hal, call jer..

tengah hari lak sakit dah makin kuat..tapi sempat jugak mandi,solat zuhur..sms ayah suruh datang amik. Tapi ayah kata dia dekat kk masa tu. Ayah cakap masih ok tak kalau jam 2 dia sampai rumah. Sy cakap ok. Saya ckp dekata yah pelan2 jer..sebab masih boleh tahan sakit lagi ni :)

Jam 2 lebih ayah sampai dekat rumah..ayah kata nak solat asar dulu baru bergerak. Saya pun ikut skali solat..dalam sakit2 tu memang masih boleh tahan lagik..sebelum ayah sampai, siap sms kawan lagik ----> wawa ....hihi

45 minit kemudian, kami sampai dekat hospital. MAsuk PAC register..mula lah sesi mengecek :D..pastu cek bukaan rahim, baru 2 cm..huhuhu nangisss sangat dalam hati :(( ..sebab lambat sgt bukaan tu buka..bayangkan dari hari2 yang sebelumnya lagi dah sakit2..huhu
Doctor tanya, nak stay ker atau balik rumah..mula2 saya cakap nak masuk ward..sebab memang nak bersalin dah..kalau bukan malam ni..pagi besok memang nak kluar dah baby ni..hihi
Pastu doc cek kepala baby dah engage ker belum..rupa2nya belum engage pun kepala baby dekat tulang pelvic..huhu

Saya dok pikir2..nak stay ker nak balik rumah. Pastu doc tanya lagi nak stay ker ke balik rumah. Sya pun amik ler risiko nak balik rumah..hhehe. Boleh jugak senang2kan hati :D..kan kan kan? Misi yang dekat depan kaunter tu tanya, "_______ mo balik ka? baru saja suami kau hantar beg tu. Cepat2 kau call laki ko tu..mungkin dia masih nda jauh lagi tu. Dia cakap tadi mo balik suda" Apa lagi, kelam kabut cari handphone nak call ayah :P..hehhe

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...