Followers

Thursday, April 28, 2011

Antara Kartun Animation Yang Baik Untuk Anak-Anak Kecik

Harini nak cerita pasal Animation lak..pasal anak-anak saya paling suka kartun jenis 3D animation ni :)..
Alhamdulillah setakat ni apa-apa yang anak minat, masih under control la. Sebab pertama skali kami memang takder tv. Astro pun takder..dulu ade la kan, tapi sejak tv kami 3 kali rosak, 3 kali juga baiki..sekarang dah taubat tak nak dah nak baiki lagi. Sekarang ni, apa-apa kartun yang anak-anak nak tengok kami yang sediakan. Sebab tu kapasiti hadisk pun besar. Semata mata untuk menampung movie+kartun+game untuk kami semua la :)..

Okla, tanpa membuang masa, kita review apa-apa 3D animation yang memang baik untuk anak-anak kecik ni. Kami pula, setakat ni ada beberapa jenis tajuk kartun yang ada. Antaranya..

1) Upin Dan Ipin
Geng Pengembaraan Bermula



2) Finding Nemo



3) Toy Story 1
Toy Story 2
Toy Story 3



4) Ice Age 1
Ice Age 2
Ice Age 3



5) Alvin And The Chipmunks 2007
Alvin And The Chipmunks 2009




6) Cars



7) Caroline



8) Flush Away



9) Happy Feet



10) How To Train Your Dragon



11) Bee Movie



12) Monster Inc



13) Madagascar 1
Madagascar 2
Madagascar 3



14) Up



15) Tangled



Semua ni adalah favorite anak-anak...Soon nak kena tambah lagi :) ..kalau nak cerita animation-animation 3D ni, memang best sangat-sangat. Disamping jalan cerita yang menarik, lawak dia pun sesuai dengan budak-budak kecik. Mudah difahami la katakan..selain tu grafik yang sangat menarik. Sangat cantik ;) ..mungkin ibu bapa dekat luar sana boleh cuba dapatkan kartun ni. Mana tau anak-anak minat kan :) bukan nak promote tau..sekadar nak kongsi idea apa yang baik untuk anak-anak kita :)..

2 comments:

  1. bestnyaaaa....nak kumpul jugak lah...ada cd kan...nak beli utk anak saya, syiqin

    ReplyDelete
  2. @zuwaidah
    Memang best ;)..kami pun rajin mengumpul sebab anak2 jugak ;)..

    ReplyDelete

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...