Followers

Monday, March 14, 2011

Tukar 2 column Blog Kepada 3 Column

Harini kengkonon nak bagi tutorial kekdahnya :P..heheh first time punya pasal ni. Takper, teruskan jer. Kalau faham, ok la kan..kalau tak faham tanya tau! jangan segan2 nak tanya! :)

Sebelum ni saya pun kena. Sebab tak tau satu benda pun blog ni. Maka pencarian pun bermula macamna nak buat :). Ok la Lets begin!

Pertama sekali, Download xml dekat sini
Pastikan file dalam bentuk XML. Kalau dalam bentuk HTML, tukar ok!
Sebelum tu, download dulu template yang sedia ada. Supaya sebarang kecuaian boleh dibaik pulih seperti biasa :). Lepas tu barulah upload xml template 3 column. Tau kan dekat mana? Yang tak tau tu..mari tgk screen shoot ni :)



Pastu save. Sebelum save, dia akan tanya. Do you want to save all widget? tekan YES!
Yahooo! dah dapat ;)..senang sangat kan?

Apa yang pasti, kaedah ni berkesan. Cuma kena rearange balik la kan..sebab dah ada 3 column :). Pastu kalau ada letak nuffnang pny ads, kena letak balik jer. tu jer..pastu siap ;)!

2 comments:

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...