Followers

Thursday, February 24, 2011

Streamyx Oh Streamyx

Sejak akhir-akhir ni..dalam sebulan la rasanya. Kenapa streamyx sangat lagg? dulu comel jer takde hal. Tapi skg sakit sangat nak bukak internet..huhu. Cek ping bukan main besar, sampai 20K..ok tak tu? tak ok tak ok! sebab biasanya, bila cek ping cuma 50-80 jer dulu..what happened now? Kalau pakai modem lain selain billion, mesti tak nak up ppp dia tu. Nasib baik pakai modem billion. Tapi tu la masalahnya, lagg sampai berkilo kilo berat..adehh sabar jer la..kalau call bahagian helpline, dorang takkan bukak report selagi dia nmpk ada connection internet dr kita. Masalah juga..sabow jer la..lumrah hidup kan..

Nak amik broadband? mina maaf jer la..broadband tak berapa nak ok kat sini. Baik celcome,digi..mahupun maxis. Kawan guna Celcom broadband satu bar jer ker dua bar keluar. Internet langsung tak dapat. Tapi tak tahulah dekat tempat lain kan..ataupun mungkin sekarang dah ada perubahan. Sebab dulu, masa mula-mula broadband ni nak popular dekat sabah..ada yang rasa rugi ambil. Contohnya mcm kawan tu la..Mungkin kawasan tuaran jer kot mcmtu. Itu dulu la kan..

No comments:

Post a Comment

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...