Followers

Saturday, February 19, 2011

Iqa's Most Favorite Movie





Sebenarnya gambar-gambar kartun ni adalah fav movie iqa. Memang hari-hari dia tengok kartun ni. Saya tau memang ramai peminat Upin Dan Ipin kan? Disebabkan cerita dia menarik..jokes best..heheh lebih-lebih lagi si Eshan tu, si Intan Payung! hahah..budak Jargit hari-hari dengan pantun dia. Memang best la..klakar tau! Cerita ni tak best kalau karakter Meimei takde..seriously! Upin dan Ipin tu kita tahu terbitan anak malaysia kan :)..syukur alhamdulillah ada juga animasi yang berunsurkan adat resan dan agama kita :). Anak-anak tengok melalui youtube la..download la..dan memang ada tersimpat dekat hardisk ni :).


My neighbour Totoro tu terbitan Studio Ghibli. KAmi sekeluarga memang peminat anime ni..dari zaman bujang lagi :D..hehehe samapi la anak-anak terikut sama. Tapi memang best tau anime ni..sebab dia memaparkan kisah kanak-kanak yang sangat comel bagi saya. Cuma ada tambahan nama "Totoro" tu. Totoro tu dia seakan akan penghuni hutan gitu..penjaga alam la kot..tapi tengok dar sudut pandangan islam, lebih menjurus kepada Jin hutan..heheh apa-apa pun kalau korang rasa nak tengok, boleh tengok online dekta utube.

Si Comel Ponyo ni Iqa suka sebab dia comel sangat. Karakter dia sebenarnya dari seekor ikan yang inginkan kebebasan dari ayahnya. Dari dasar laut dia berenang melepaskan diri ker darat. Bejumpa pulak dengan Sosuke. Lepastu Ponyo dah plan nak jadi manusia lakekdahnya heheh..tp banyak sangat cabaran dan dugaan dia..uhhh~ kalau nak review lengkap pasal Ponyo ni memang ber page-page lah..hahha takperlah, kita stop dulu disini. see ya!

4 comments:

  1. upin ipin jadi pilihan ramai budak2 kecik kan sbb diorang comey hehe..anak izan fasya plak suka tgk tom n jerry,seharian tgk pun takpe hihi..

    ReplyDelete
  2. A'ah betul tu..tak kira tua atau muda. Kebanyakkan terhibur dgn kartun ni :D..izan ade twitter tak? meh add vv?

    ReplyDelete

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...