Followers

Tuesday, February 22, 2011

Bangun pagi!

Harini hari selasa, all i have to do is..pagi2 ni kena sediakan sarapan mcm biasa. Sediakan baju ayah yang nak dipakai pegi office..sebelum anak2 bangun, kemas-kemas rumah sket. Jap lagi nak sembahyang subuh ni...tp update blog dulu jap..

Hari ni buat semula jadual harian sebab dah ada tambahan..dulu tak aktif berblog kekdahnyer hehhe..sekarang mesti ada jadual dan masa yang sesuai berblog. Nanti kan anak-anak terbiar lak..
Selepas tu pulak, nak update diary..huhu dah 2-3 hari tak update diary. Kesian kan..


Lepas sarapan dengan anak2 jer, sapu rumah..bawa anak-anak buat sesuatu yang berfaedah. Menyanyi ker..main sama-sama ker..huhu. Pastu nak ke bawah rumah, tengok-tengok tanaman ubi kayu tu :D..heheh baru jer 2 hari lepas saya tanam. Saje jer tanam..mana tau ada hasil dikemudian hari kan..kami jugak yang untung..bercerita pasal hari ahad yang lepas, sebenarnya kami dah potong semula rumpun yang nak tumbuh. Alhamdulillah, kejap jer ayah potong..sebab rumput tu masih nipis lagi. Bakar-bakar sampah sket..anak2 pula main..main kejar-kejar lah..bakar sana bakar sini, tolong ayahnyer..

Jam 5 gitu baru cuci kereta..fuh~ penat tau masa tu. Anak- pula keep talking about bakar membakar tempoh hari..keep asking bila nak buat lagi..macam-macam lah..biasalah budak-budak kan, terlebih excited kot~ :P
Lupa pula tangkap gambar masa tu..sebab terlampau lah bz dengan kerja-kerja mengemas halaman rumah. LAin kali kalau dah ada masa, saya akan uploadkan juga gambar halaman rumah :). Takper la..cukop-cukop la, dah nak masuk waktu subuh ni..kang siang ni sy update balik :)..

Untuk ayah, ciayok2! harini dah nak bagi video yang ayah siapkan tu :) ..mudah-mudahan semuanya berjalan dengan lancar..muahhh~ :*!

No comments:

Post a Comment

Jom Layan Lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...